Brussels gijzeldrama toont laksheid aan van Belgisch Gerecht

In Brussel heeft een man, genaamd “Tariq de Gek”, van 17 tot 19 augustus enkele mensen gegijzeld en met de dood bedreigd. Deze man had reeds een zwaar gerechtelijk verleden (waaronder een gelijkaardige gijzeling en een gewelddadige bankoverval). Toch werd hij na enkele jaren cel terug een dag op verlof gestuurd zonder begeleiding. “Le fou” mag nog van geluk spreken dat hij levend uit zijn “avontuur” kwam en dat hij daarna rustig in een ziekenhuis “op krachten kon komen”, zoals een radio dat meedeelde.

Deze feiten zijn onaanvaardbaar voor de B.U.B.. Deze man is een gevaarlijke crimineel die nooit uit de gevangenis had mogen komen na zijn eerste misdaad of minstens na zijn straf onverbiddelijk naar zijn land van herkomst (Tunesië) had moeten worden teruggestuurd met een levenslang verbod om nog naar België terug te keren. In voorkomend geval dient de Belgische nationaliteit hem onmiddellijk te worden afgenomen, als dat nog niet gebeurd was.

De B.U.B. wil dat het gedaan is met dit gevaarlijk laxisme jegens agressieve criminelen, waar elke Belg het slachtoffer kan van worden. Levenslange gevangenisstraf of levenslange verbanning zijn hier de enige toepasselijke straffen. België is een gastvrij land, maar men mag er niet van profiteren.