Eerbetoon aan Koning Albert I en de Helden van de IJzer

Het 70e eerbetoon aan Koning Albert I en de Helden van de IJzer was een groot succes. De B.U.B. nam hieraan deel met een bescheiden officiële afvaardiging, en vele leden stonden tussen het publiek.

Zoals voordien gemeld zou BUB deelnemen aan de optocht doorheen de stad (van de Langestraat tot aan het Albert I – monument). Tijdens deze optocht dankten vele mensen onze afvaardiging voor hun aanwezigheid en inzet voor de Belgische zaak.

Aangekomen aan het monument, kreeg de Belgische Unie – Union belge drie plaatsen toegewezen bij de genodigden, omwille van de kransneerlegging aan het monument.

Ook hier werd BUB met veel waardering en dankbaarheid begroet. Vele mensen kwamen zich spontaan aanmelden voor onze actie, en zijn sinds vandaag lid van de vereniging.

Het fabeltje dat de Belgischgezinden oud zouden zijn wordt ook hier ontkracht. De mensen waren van alle categorieën, zo ook in BUB-rangen.

Daar foto’s meer zeggen als duizend woorden, krijgt u hieronder de foto’s gemaakt door de BUB-fotograaf. Veel kijkplezier.

Foto 1

Foto 2

Foto 3