De B.U.B. juicht de actie van Jurgen Verstrepen toe

De B.U.B. is zeer opgezet met het idee van Vlaams Belanger Jurgen Verstrepen – voormalig Zwart-Witpresentator – om de actie Mediawatch op te starten.

De B.U.B. deelt namelijk dezelfde mening als Jurgen Verstrepen. Zo schreef deze laatste – citaat van de homepage van Verstrepen en van het artikel in GvA: ” Een openbare omroep, betaald met jullie geld voor alle Vlamingen, moet een onafhankelijke objectieve weergave van het politieke landschap in Vlaanderen weergeven. Dit is zelfs decretaal bepaald…” (www.jurgenverstrepen.be) “Ik vind dat de openbare omroep alle politieke partijen minstens gelijkwaardig moet behandelen” (GVA, 7-4-05).

Het is geen geheim dat de B.U.B. zelf ook pleit voor een vertegenwoordiging in de media van alle partijen die een maatschappelijk draagvlak tonen en de B.U.B. heeft dit laatste overduidelijk(zie ook de laatste peilingen van VTM en LLB waaruit blijkt dat 85% van de Belgen vóór het behoud van België zijn).

Volgens de B.U.B. is het uitsluiten van andere meningen buiten de parlementair vertegenwoordigde meningen een schending van de democratie, en ze hoopt dus ook dat deze actie van Jurgen Verstrepen zode aan de dijk brengt.

Daarbuiten heeft de B.U.B. haar eigen procedures lopen tegen de VRT en de RTBF.