PETITIE VOOR DE EENHEID VAN BELGIE

PETITIE VOOR DE EENHEID VAN BELGIE:

Voor een verenigd België!

Op weg naar de 100.000 handtekeningen !!!

Teken ook deze petitie nu kandidaat-eerste minister Leterme de ene blunder na de andere opstapelt:

Rudy-Aernoudt-Premier.be!

Een kleine vergelijking:

Het ons door de flaminganten en wallinganten opgelegde en ingewikkelde federalisme kost 10 miljard euro per jaar aan de Belgische belastingbetaler. Maar het werkt niet goed, dat is het minst wat men kan zeggen.

De politieke partijen, waarvan de meeste niets doen voor België, kosten ons méér dan 50 miljoen euro per jaar.

Het koningshuis, dat véél doet voor het land en wél werkt, kost ons 10 miljoen euro per jaar.

Voor de B.U.B. is de keuze dan snel gemaakt: schaf het federalisme en de partijsubsidies af en behoud het koningshuis. Voor het overige blijft de democratie uiteraard intact.

Pikant, maar belangrijk detail: tijdens de verkiezingscampagne repte geen enkele traditionele partij over een grote staatshervorming. Is dit niet het grootste kiezersbedrog uit de Belgische geschiedenis?

Het congres van de voormalige CVP kwam in 1961 tot het besluit dat men België nooit mocht indelen in twee entiteiten want dat zou leiden tot het einde van het land. De geschiedenis geeft de CVP gelijk. De ironie is dat de huidige CD&V haar eigen boodschap niet eens meer begrijpt. De Belgen worden tegen hun zin meegesleept in een nefaste bipolaire spiraal terwijl de provincies ons het alternatief kunnen bieden. Waarom ziet men dit niet in?