BELGISCHE UNIE PROTESTEERT TEGEN ONTSLAG RUDY AERNOUDT

BELGISCHE UNIE PROTESTEERT TEGEN ONTSLAG RUDY AERNOUDT

Om puur politieke redenen werd de heer Aernoudt op 15 september ontslagen als de secretaris-generaal van het departement Economie-Wetenschap-Innovatie van de Vlaamse regering en dit met onmiddellijke ingang.

De directe reden voor dit plotse ontslag is uiteraard de internetpetitie die de Belgische Unie heeft gemaakt en gestart op haar site op 12 september om hem als toekomstig eerste minister voor te stellen. De dieperliggende oorzaak is uiteraard zijn Belgisch-gezindheid die niet compatibel wordt geacht met de flamingantische belangen.

De houding van de Vlaamse overheid is dan ook laf en onsportief. Zelfs een ambtenaar heeft immers recht op vrijheid van meningsuiting. Blijkbaar ziet de Vlaamse overheid dat anders en wil zij dat al haar ambtenaren brave flamingantjes zijn.

De heer Aernoudt verdient een prijs voor moed en zelfopoffering. Hij heeft zich immers belangeloos en als Vlaams ambtenaar ten dienste gesteld van de Belgische belangen, iets wat volgens de separatisten niet meer mag. Het is ver gekomen !