LE NATIONALISME FLAMAND ENTAME SA DERNIERE OFFENSIVE – VLAAMS-NATIONALISME ZET LAATSTE OFFENSIEF IN

LE NATIONALISME FLAMAND ENTAME SA DERNIERE OFFENSIVE

Bientôt, Jean-Luc Dehaene – un des personnages qui a joué un rôle clé dans le détricotage de la Belgique – doit trouver une solution au problème « BHV ». Pendant quelques semaines, nous n’avions rien entendu de cet homme, mais nous n’avons pas encore oublié son plan précédent de janvier 2010. Celui-ci prévoyait de nouvelles régionalisations en échange d’un report de la scission de l’arrondissement électoral bilingue de BHV et quelques arrangements à la frontière linguistique (inutile ?). Il n’était nullement question de la réunification du Brabant, qui est pourtant absolument nécessaire pour rompre la bipolarité politiquement néfaste du pays. Comme de bons nationalistes linguistiques, les nationalistes flamands souhaitent en effet la destruction des ensembles multilingues.

De op 4 april 2010 in Zuid-Afrika vermoorde racistische leider Terreblanche en de Vlaams-nationalisten: een gelijkaardige nationalistische strijd…

VLAAMS-NATIONALISME ZET LAATSTE OFFENSIEF IN

Binnenkort moet Jean-Luc Dehaene – één van de twijfelachtige figuren die een hoofdrol speelden in de opsplitsing van België – een oplossing ten berde brengen voor het “probleem” BHV. We hadden enkele weken niets meer van de man gehoord, maar zijn zijn eerder plan van eind januari 2010 nog niet vergeten. Dat voorzag in een verdere opsplitsing van België gekoppeld aan een uitstel van de splitsing van het tweetalige arrondissement en wat gepruts aan de (nutteloze ?) taalgrens. Van een hereniging van Brabant – nochtans zo noodzakelijk om de voor België zo nefaste politieke bipolariteit te doorbreken – was natuurlijk geen sprake. Als goede taalnationalisten streven de Vlaams-nationalisten immers naar een vernietiging van meertalige gehelen. Ondertussen blijft de economische crisis duren. Hoeveel jobs zal de splitsing van BHV de Belgen overigens opleveren?

De handelingen van de partijpolitieke oligarchie werden ons de laatste dagen meermaals in herinnering gebracht. Naarmate de datum waarop de “deadline” van Dehaene zal verstrijken naderbij komt, worden de stellingen ingenomen en beginnen de (schijn)gevechten. Een eerste afleidingsmanoeuver was een totaal nutteloos debat aangaande de prerogatieven van de Koning. Daarna volgden twee peilingen waaruit moest blijken dat de meest radicale separatistische partijen samen 35 à 40% zouden halen in het noorden van het land. Men « vergat » er wel bij te zeggen dat zowat de helft van de ondervraagden niet heeft geantwoord of tegen zijn zin iets heeft gezegd “om ervan af te zijn” in de veronderstelling dat het peilingbureau überhaupt mensen heeft opgebeld, wat niet eens bewezen is… Niet dat het allemaal veel uitmaakt: de verkiezingen in België verlopen toch volstrekt oneerlijk aangezien de nieuwe pro-Belgische partijen geen enkele aandacht in de media krijgen ondanks het feit dat 20 tot 50% van de Belgen het unitarisme aanhangt en ondanks het feit dat amper 10% van de bevolking een splitsing van het land wenst. Overigens, indien radicale partijen winnen, wordt de kans op een staatshervorming in slechte zin nog kleiner. 83% van de Belgen heeft overigens sowieso al geen vertrouwen meer in de traditionele politici. Bovendien wordt de enige oppositie, waaronder de B.U.B., in die fameuze peilingen nog altijd meewarig als “anderen” behandeld. Om alle kritiek op het anti-Belgische regime de mond te snoeren, zette de laatste gemanipuleerde peiling van de nationalistische particratie de teller van die “andere partijen” maar meteen op 0 ( ! ). Alles is hier toch toegelaten.

“Vlaams” “minister” Geert Bourgeois (N-VA)

Na de tactische spelletjes, die erop gericht zijn om de Belgen af te leiden van het falen van de duur betaalde en zeer talrijke politici, die geacht worden de levenskwaliteit van de Belgen te verzekeren en niet te verslechteren, volgde in de week van 1 april 2010 (ja, zowaar een wansmakelijke aprilvis) een nieuwe communautaire “bom”. Geert Bourgeois (N-VA), opvolger van een zekere Marino Keulen (OPEN VLD) als “minister” van “binnenlandse zaken” in de overbodige “Vlaamse” regering, verklaarde dat de burgemeesters van Kraainem, Wezembeek-Oppem en Linkebeek – voor de derde keer – niet benoemd zullen worden. “Ze zijn geen burgemeesters en zullen ook nooit burgemeester van een « Vlaamse » (sic) gemeente worden”, aldus Bourgeois. De reden is nog steeds dezelfde : de drie zouden de taalwetten niet nageleefd hebben. Zo verstuurden ze tweetalige oproepingsbrieven voor de verkiezingen in een « Vlaamse » (lees : Brabantse) gemeente met … 70 à 85% Franstaligen. Stel je voor: tweetaligheid in het hart van België en Europa. Je zou als nationalist voor minder uit je krammen schieten.

De tegenstoot kwam er bij monde van Olivier Maingain (FDF). We geven hier de volledige uitspraak weer. “Waar gaan we naartoe? Dit zijn – en ik durf een sterke uitdrukking gebruiken – praktijken die de Duitse bezetting waardig zijn. Het is zoals men tijdens de bezetting burgemeesters benoemt omdat ze de bondgenoten zijn van de bezetter! Dat is een sterke vergelijking maar het is blijkbaar de geestestoestand van de N-VA … En dat is ondraaglijk. Als de verkozenen het Vlaamse gezag niet behagen, moeten ze verwijderd worden…”. Deze analyse is natuurlijk correct. Maar Maingain vertelt er natuurlijk niét bij dat zijn partij in 2001 de vijfde staatshervorming (zgn. Lambermontakkoorden) mee goedkeurde waardoor de gemeentewet vandaag een bevoegdheid is van de gewesten. Hij had er eveneens aan kunnen toevoegen dat het Waals- en francofoon nationalisme een even grote bedreiging is voor de Belgische eenheid als het Vlaams-nationalisme. Denken we maar aan “Waals” “minister-president” Demotte en zijn glorificatie van de (fictieve) “Waalse” identiteit. Een woordje over de bevordering van de tweetaligheid in héél België en de afschaffing van het ongeoorloofde taalfederalisme en de taalapartheid had ook wel gemogen, maar al bij al had hij nog het minst ongelijk (ook al is het niet politiek correct dat als zogenaamde “Vlaming” te zeggen). Het toppunt was evenwel dat Steven Vanackere (CD&V), nota bene een Belgisch minister van buitenlandse zaken, verklaarde dat de woorden van Maingain een belediging voor het « Vlaamse volk » (West-,Oost-,Frans-, Zeeuws-, Waals-Vlamingen, inwoners van het Vlaams gewest ? van de Vlaamse gemeenschap ?) waren. Hele streken die nooit een deel hebben uitgemaakt van het historische Graafschap Vlaanderen – Limburg, Antwerpen en Brabant – moeten en zullen « vervlaamst » worden volgens de Vlaams-nationale doctrine die voortdurend orakelt over over … « Franstalig imperialisme ».

De separatisten die zich vandaag druk maken om de eisen van bepaalde Franstalige partijen om de taalgrens te laten verschuiven (overigens een perfect grondwettelijke eis i.t.t. de splitsing van BHV) vragen 1) een hertekening van de staatsgrenzen (hetgeen veel vergaander is) en 2) de annexatie van heel Brussel bij hun Vlaamse droomrepubliekje. Net deze Vlaams-nationalisten, die al jaren « de Franstaligen » vergelijken met de nazi’s en hun een politiek van Anschluß verwijten [de Anschluß was de politieke annexatie van Oostenrijk in 1938 door nazi-Duitsland ; de Vlaams-nationalisten vergelijken « de Franstaligen » hiermee omdat ze zogezegd grondgebied rond Brussel willen annexeren en « verfransen »], noemen de Franstaligen imperialisten. Het dient overigens gezegd dat Maingain niet de « Vlamingen » (in de foutieve zin van Nederlandstalige Belgen) aanviel, maar wel de Vlaams-nationalisten, iets wat hij zelf ook eindelijk preciseerde. Het is overigens ook niet de fout van Maingain dat de Vlaams-nationalisten tijdens de oorlog collaboreerden met het nazi-regime, iets wat in het « democratische Vlaanderen » in het ergste geval blijkbaar als een kleine afwijking beschouwd wordt.

Dit verhit politiek-communautair klimaat bereikte op 4 tot 6 april 2010 een voorlopig hoogtepunt – of dieptepunt ? – toen uitlekte dat de burgemeesters in de Brusselse Rand sedert jaren een politiek van etnische zuivering plannen en stelselmatig doorvoeren. Uit een reportage in het programma Panorama (VRT) bleek dat sommige gemeenten in de rand – zoals Vilvoorde (nota bene de gemeente van koninklijk onderhandelaar inzake BHV, Dehaene!) Gooik en Overijse, afspraken maken met bouwpromotoren teneinde de woningen bij voorkeur aan “Vlamingen” te verkopen. Dat zou het « Vlaams karakter » van deze gemeente stimuleren. Geert Bourgeois geeft alvast zijn volle medewerking aan deze absurde, ongrondwettelijke en misdadige maatregel die het onheilszwangere klimaat in het zogenaamde Vlaams gewest versterkt. Deze maatregel is inderdaad vergelijkbaar met de aanloop naar de antisemitische Neurenberger wetten van 1935 die in nazi-Duitsland de joden rechteloos maakten. Frappant is de gelijkenis met de boycot van joodse handelszaken uit 1933 die uiteindelijk zou leiden tot het uitbannen van de joden uit het Duitse culturele leven. Overal – openbare parken, cafés, restaurants en winkels – verschenen bordjes met ‘Joden ongewenst’. Uiteindelijk zouden de Joden hun eigendom verliezen en uitgeroeid worden. Dat allemaal in de naam van de Duitse eigenheid. In Zuid-Afrika deed de blanke minderheid exact hetzelfde t.o.v. de zwarten tijdens de raciale apartheid. Niet voor niets is het Vlaams Belang een grote fan van het afgevoerde Zuid-Afrikaanse apartheidssysteem. De moord op de blanke leider Terreblanche van 4 april 2010 bracht ons even die lugubere tijden in herinnering alsook de evidente band met het huidige Vlaams-nationalisme. Het is onvoorstelbaar dat deze praktijken nog kunnen plaatsvinden in de 21ste eeuw, decennia na de overwinning op het fascisme en de apartheid en dat in België, het hart van de meertalige Europese Unie en een baken van mensenrechten.

Een andere parallel met het nazisme valt op. Toen Duitsland vanaf 1943 de oorlog begon te verliezen, dreef het de uitroeiing van minderheidsgroepen nog op. Zo zou die « oorlog » tenminste gewonnen worden. Ook de Vlaams-nationalisten zijn aan de verliezende hand en proberen derhalve nog zoveel mogelijk schade te veroorzaken. Voor ons is de maat alleszins meer dan vol. De B.U.B. eist dan ook :

– Het stopzetten van alle geheime politieke onderhandelingen, tenzij deze leiden tot een nieuw unitair België ;
– Een herstel van de democratie én van de rechtsstaat, wat een gelijke behandeling van alle partijen (ook van de B.U.B.) in de openbare media inhoudt;
– De burgerrechtelijke en strafrechtelijke vervolging van elke « Vlaamse » politicus betrokken bij het goedkeuren van racistische maatregelen t.o.v. andere Belgen.

Meer lezen?

Wat was de Anschluß?
Dehaene’s voorstellen in januari 2010: onaanvaardbaar !
Dehaene “optimistisch” … de geheime onderhandelingen gaan gewoon door !
ONZE OPLOSSING VOOR B-H-V
EU krijgt al klachten binnen over Wooncode…
Link naar de AWB, de beweging van Terreblanche

Mee debateren?

Registreer u op ons forum