FLAMINGANTEN OF “WET RAGS”?

 

Europees Parlementslid Nigel Farage (foto AFP)

Begin maart 2010 kwamen ons weer drie mooie voorbeelden van de flamingantische onverdraagzaamheid ter ore. Een Brussels (Franstalig) koppel mocht geen villa in Oostduinkerke kopen omdat ze geen duurzame banden met de gemeente hadden. Een Nederlandstalig koppel dat aan de VTM-wedstrijd ‘Mijn restaurant’ meedeed, mocht zijn restaurant geen Franstalige naam geven. Voorts wil de Vlaamse regering de nationale plantentuin van Meise volledig in handen krijgen door er alle Franstaligen buiten te pesten. Ondertussen is de uitroeiing van het Nederlands in Frans-Vlaanderen bijna voltooid. Het huidig flamingantisch pestgedrag, dikwijls zelfs buiten Vlaanderen, maar nooit in Frankrijk, waar het nog enig nut zou kunnen hebben – voor zover pesten nuttig kan genoemd worden -, doet meer denken aan het verwijt dat het Brits Europees parlementslid Farage een week geleden aan de Europese president Herman van Rompuy maakte: “you are a wet rag.”

Het Brabants en Franstalig koppel Lefèvre ging op vakantie aan de Belgische kust sinds 1975. Zij bezaten al een appartement in Sint-Idesbald en wouden nu een huis kopen in Oostduinkerke. Maar daar besliste een speciale commissie anders over. Zij weigerde de aankoop omdat het koppel niet genoeg banden had met de streek. Het koppel zou dan maar een woning in Noord-Frankrijk gaan zoeken… Sinds het decreet “wonen in eigen streek” van 27 maart 2009 mogen de Belgen niet meer gaan wonen waar ze willen in Noord-België. Zij moeten in 69 gemeenten eerst hun band met de gemeente bewijzen. Als ze dat niet kunnen, moeten ze maar ergens anders een woning zoeken. Dit is de zoveelste maatregel die de gelijkheid van de Belgen (artikel 10 van de Belgische grondwet) met de voeten treedt. “Vlaams” parlementslid Luckas Van der Taelen sprak terecht van de “Sovjetrepubliek Vlaanderen”.
In het populaire TV-programma “Mijn restaurant” van de flamingantische televisie VTM bleek dat de keuze van een homokoppel om hun nieuwe restaurant “Les Deux” te noemen, niet in goede aarde viel bij het flamingantisch stadsbestuur, dat erop aan drong dat ze een Nederlandstalige naam zouden kiezen. De burgemeester (CD&V/N-VA) verklaarde dat handelszaken die al jaren in Halle gevestigd zijn alsook multinationals hun naam niet moeten vernederlandsen omdat ze tegen deze laatste “toch weinig kunnen beginnen”. Maar nieuwe kleine zelfstandigen zijn de dupe. Zij moeten onder “zachte” dwang hun naam veranderen als ze een niet-Nederlandstalige naam kiezen. Zoniet “gaan ze in hun eigen vel snijden”, zei de burgemeester, “omdat veel Vlamingen er zich aan zullen ergeren”. Denkt hij dan vooral aan zijn kleine minderheid rabiate Vlaams-nationalisten die al sinds 40 jaar heel België terroriseren? Denkt hij aan zijn eigen nationalistische particratie? De SS zou het niet beter hebben kunnen zeggen wanneer een Jood ergens in nazi-Duitsland een winkel opende…
En dan was er nog het symbool van de catastrofe van het federalisme, zoals de B.U.B. die heeft genoemd: de Plantentuin van Meise. De Vlaams-nationale regering probeert er al sinds jaren alles aan te doen om die prachtige botanische tuin in eigen handen te krijgen en schuwt daarvoor geen pestgedrag tegenover de Franstaligen die er werken. Het personeel bestaat al voor 85% uit Nederlandstaligen en promoties zijn alleen voor deze laatste weggelegd. Hoe is het mogelijk dat een federale instelling in handen van Vlaams-nationalisten wordt gelaten? Hoe is het overigens mogelijk dat de politici België op taalbasis hebben opgesplitst zonder de mening van de Belgen te vragen?
Wat doen de flaminganten nog om het Nederlands te verdedigen – voor zover ze zelf de taal van Vondel correct beheersen, quod non? Waarom houden ze zich bezig met het treiteren van eerzame burgers in de provincies Antwerpen, Brabant en Limburg die hen – historisch gezien – niet eens toebehoren? Waarom houden ze zich niet bezig met de hen toegekende provincies West- en Oost-Vlaanderen, met Zeeuws-Vlaanderen en vooral met Frans-Vlaanderen waar het Nederlands elke dag wordt gediscrimineerd?
Gelet op de totale miskenning en zelfs systematische uitroeiing van het Nederlands door de Franse republiek in Rijsel, Duinkerken, Kassel, Hazebroek, Hondschoote, Belle, Sint-Winnoks-Bergen, Grevelingen, Houtkerke, Zuidcoote, West-Kapel, Oost-Kapel, Wormhout enzovoort zou de Vlaamse beweging – of wat ervan rest – zich hier exclusief mee moeten bezig houden ! Dus, Vlaams-nationalisten, wat zijn jullie, flaminganten of schotelvodden?