BEELDEN VAN HET BELGISCH VERZET TEGEN HET SEPARATISME – LA RESISTANCE BELGE CONTRE LE SEPARATISME EN IMAGES

http://static.skynetblogs.be/media/163553/1317961399.jpg

Wat denken de studenten ervan? – Qu’en pensent les étudiants? (vidéo-video)

(deredactie.be)

Logo l'union fait la force avec cdh
Le nouveau slogan du … CDH/ de nieuwe slogan van het … CDH

(Les particrates commencent-ils à le comprendre? Begint de particratie het te begrijpen?)

(lees ook/lire aussi:“L’union fait la force” sera le mot d’ordre du cdH )

Ja, het zou goed zijn dat die zwijgende meerderheid unitaristen eindelijk wakker wordt. Het is ook goed te vernemen dat Bplus eindelijk inziet dat het bipolaire taalfederalisme niet werkbaar is en dat ze een multipolair systeem willen zoals in Duitsland en Oostenrijk. Nu nog denken aan de provincies, Bplus!

BPlus roept “zwijgende meerderheid” op tot actie

De pro-Belgische vereniging BPlus betreurt de plotse val van de federale regering en “de nadelige gevolgen ervan voor de 10 miljoen Belgen in deze crisistijd”. BPlus roept de “Vlaamse, Waalse en Brusselse man-in-de-straat en de syndicale, patronale, academische en culturele wereld” op de politieke verantwoordelijken aan te sporen om “oplossingen te zoeken in plaats van problemen te scheppen die niet passen in de 21ste eeuw”.

“De Belgische staat dient grondig hervormd te worden tot een efficiënt en solidair federaal model zoals in Duitsland of Oostenrijk. De komende kiescampagne dreigt geleid te worden door nationalistische en radicale middens, met N-VA, Vlaams Belang en FDF op kop, met pistes die de andere Gemeenschap kwetsen met verbale agressie en een confederale logica.

Wederzijdse ophitsing

Nationalisme en haat leiden tot instabiliteit en wederzijdse ophitsing, terwijl het confederalisme een model is van “slecht bestuur” en zijn mislukking in de geschiedenis heeft bewezen”, stelt de organisatie in een communiqué. BPlus vraagt de bevolking tot slot zich af te zetten tegen het nationalisme. (belga/kh)

(bron: HLN)