VLAAMS-NATIONALISTISCHE WAANZIN

Het homoseksuele koppel uit het populaire programma “Mijn Restaurant” heeft toegegeven aan de politieke druk van de gemeente Halle. De gemeente maande aan om de Franstalige naam van het restaurant – Les Deux – te veranderen in een “Vlaamse” naam. Halle ligt overigens niet in Vlaanderen, maar in Brabant (en oorspronkelijk in Henegouwen). Deze dictatoriale en ongrondwettige maatregel gericht tegen de fundamentele vrijheden van de burger zorgt alvast voor heel wat commotie in de publieke opinie. Op het forum van Het Laatste Nieuws zijn meer dan 80% van de reacties over deze Vlaams-nationalistische waanzin vernietigend.

Een bloemlezing:

Melissa Vl, sint-pieters-leeuw

Ik schrik toch van alle reacties zenne!!! Ik zen nen belg van halle en gene vlaming van halle! Als het gemeentebestuur dan toch perse schoon spel willen spelen door de franse naam niet goed te keuren, dat ze dan de naam van “la dragée” (pralinewinkel) ook laten veranderen hé! Of nog beter: smijt alle franstalige bewoners (want er zijn er veel ) gewoon buiten! Ah ma ja da ga ni hé wie gaat er dan komen wonen in een veel te dure gemeente! Ik zen ne ki curuieus wat et ga worden bendes de *****

locutus van Borgerhout, Berlare

Kan je wel met de naam Bourgeois een vlaams minister zijn? Of behoort hij tot de 5e Colonne?

N. DeJa, Kortrijk

Mag “Ludovic” (red. één van de deelnemers) dan wel meedoen? Of noemen we hem vanaf nu Ludwig? Wij wonen ook in een grensgebied, Kooigem, St.Denijs, Spiere-Espièrres, Dottenijs-Dottignies, Helkijn-Helchin, en toch drinken we gezellig allemaal samen Walen en Vlamingen ne Stella of ne Picon in een gezellig cafeetje en maken we samen veel plezier! De Vlamingen zouden fier moeten zijn dat zij ook Frans spreken. Of niet?

Serge ., Mechelen

De naam “mijn restaurant” moet dan ook veranderd worden in “mijn eethuis”. Misschien ook een taaltest afleggen of een bewijs van band met de omgeving leveren alvorens opgediend te worden?

Angus Young, Steenokkerzeel

Arm vlaanderen is zijn eigen graf aan ‘t delven. Doe zo voort en bravo aan de Hallenaren. Moest ik in Halle wonen, ik zou speciaal frans praten…

ronny cuypers, Lommel

Ai, gisteren naar de bakker geweest voor croissants en pistolets. Thuis gekomen de croissant besmeerde met lekkere cunfiture. Daarna een pistolet met americain preparée verorberd. Wordt ik nu gevierendeeld?

Theo Kselman, diest

als je hier het absurde niet van inziet, dan raad ik aan genoeg pillekes tegen maagzweren en hoge bloeddruk te kopen, je gaat het nodig hebben in de wereld buiten Vlaanderen

Sven VG, Brecht

ik vind restaurant “De Idiote Politiekers” nochtans gene slechte naam

Van Brussel Jan, Brussel

Voorstel nieuwe naam: Schild en vriend. Verhofstadt zou beter een tweede artikel over vlaanderen schrijven: there’s something rotten in the province flanders. En dan nog verbaasd zijn dat als je dit vertelt aan een buitenlander hij plat ligt van het lachen.

Elfriede Hamme, Leuven

… het gaat over een detail, maar het is van belang. Het wil zeggen dat we niet meer vrij zijn in Vlaanderen. Maar ik weet dit al langer dan vandaag… ben opgegroeid in de 2 talen, geboren en getogen in Leuven, van een Waalse moeder en een Vlaamse vader, en ik ben al geconfronteerd geweest met heel wat onverdraagzaamheid, hoewel ik dus ook vlot Nederlands spreek (heb geen accent -oeps een Frans woord, mag dat wel?).

jan de vlaming, Dilbeek

Marginale Vlamingen, man man man wat een minderwaardigheidscomplex sommige van die flaminganten wel niet hebben. Hoe kan het zo ver komen dat men een restaurantnaam al niet meer mag kiezen door taalkwesties.

Even rustig nadenken, Lochristi

Misschien gewoon veranderen in “In de dubbele rekening” … en ze dan ook iedere keer presenteren als de burgemeester komt eten ?

Frank De Witte, Gentbrugge

Dit weekend museum in de ijzertoren (Diksmuide) gaan bezoeken. Wat is België toch een kleingeestig land. Onze voorvaderen & moeders zouden beschaamd zijn moesten ze on bezig zien, zo’n heisa over de franse naam van een restaurant komt in de media, terwijl zij nog geen 100 jaar geleden lagen te creperen in de loopgraven. Arm België.

Karl Marx, Westvleteren

‘k Hoop dat ze het nu ‘De Racist’ gaan noemen. . De N-Va zal dan zeker kind aan huis zijn. . Ik kom professioneel nogal veel in Halle. Vanaf nu zal ik daar alleen nog Frans spreken . (ik ben toch de klant 🙂 )

Daniel Grosjean, Sint-Joris-Weert

Noem het maar direct “Flamingantenland”. De burgemeester van Halle kan niet anders doen dan toegeven. . Andere mogelijkheden zijn : “Eigen Halle Eerst”, “Lachen met Halle”, of “Restaurant Sprjwisjeuskes”. De burgemeester kan maar gaan zoeken in den dikke Van Daele’s van 2010 terug tot 1907, als dat nooit vlaams genoeg is geweest.

Lieve Cochoul, Evere

Hopelijk beginnen de ogen van al die NVA-gezinden open te gaan. Het zal snel gedaan zijn met jullie vrijheid wanneer zij aan de macht komen. . Wat een bekrompenheid en dat in de 21e Eeuw – ware het nu nog 1302 !

cvg cvg, Huldenberg

Schande! De dictatuur is niet ver meer! Ik hoop dat er niet teveel vlamingen met een frans klinkende naam in Halle wonen. In Halle zullen dus enkel nog enggeestige mensen gaan eten. De franse keuken en elk frans gerecht moet dan ook maar van de menu’s in vlaamse restaurants geschrapt worden. Gelieve enkel vlaamse carbonaden en zeker geen “chateaubriand” !!! . De echte Vlaming in hart en ziel heeft een beetje meer respect en eerbied voor Creativiteit en Cultuur.

N LC, Brussel

Belachelijk en bekrompen. Tja als Vlaamse gezinden ‘klanten’ hiervoor niet naar hun restaurant zouden komen, dan mogen ze gerust weten (op z’n clichés uitgedrukt) dat decadente verwijfde Brusselse bourgeois als mij ook niet wensen te eten tussen provincialistische bekrompen racistische vlaamse boeren… Hoewel ik van plan was te gaan, hoeven ze niet meer op mijn bezoek te wachten.

Filip Vandenbulcke, Sint-Amandsberg

Duo kraakt onder chantage van de CD&V/NVA! Ten oorlog!

Jan Niet Alleman, Sint-Lambrechts-Herk

Als het dan toch in het Nederlands moet, dan heb ik een voorstel : . “Hebban olla vogala” . Wedden dat de meeste zullen denken dat het een Turks restaurant is ?