De mythe van noord-zuid transfers

In het Vlaams Gewest zijn er 6% werklozen. In Wallonië 12%. Laten we het “neutrale” Brussel even buiten beschouwing. In het noorden zijn er 4 miljoen werkenden, in het zuiden 1,8 miljoen (afgerond met vergissingsmarge).

Dat geeft volgende berekening:

VL.: 4 Miljoen X 6% = 240.000 werklozen
WA.: 1,8 Miljoen X 12% = 216.000 werklozen

TOTAAL: 456.000 werklozen

In Wallonië zijn er dus ongeveer 100.000 werklozen “teveel” vergeleken met “Vlaanderen” (1,8 M X 6%, de helft dus).

Welnu, in de dubbele veronderstelling dat die werklozen gemiddeld 700 euro per maand krijgen (wat veel is) en dat ALLEEN de “Vlamingen” voor deze werklozen betalen (wat eigenlijk niet juist is, aangezien ook de Waalse en Brusselse belastingbetaler meebetalen), dan kosten deze Waalse werklozen de Vlaamse belastingbetaler in het SLECHTSTE geval 100.000 X 700 euro = 70 Miljoen euro per maand of 840 Miljoen euro per jaar (X 12). Dat is 34 Miljard BEF.

Rekening houdend met het feit dat er 3 Miljoen “Vlaamse” belastingbetalers zijn (afgerond met vergissingsmarge) kan men aan elke Vlaamse belastingbetaler slechts een belastingvermindering geven van hoogstens 280 euro per jaar, in de veronderstelling dat men het geld dan daaraan besteedt. Het is dan wel op.

En dan zijn we nog héél vriendelijk geweest met onze cijfers. In werkelijkheid zal men onder 200 euro per jaar en per “Vlaamse” belastingbetaler zitten…

Dan is het interessanter voor de onafhankelijk van Tibet te streven…