belgischeunie@unionbelge.be

Werk aan de winkel

Werk aan de winkel

Twee nieuwe domeinnamen, een geslaagde handtekeningencampagne, kieslijsten vullen en een veel enthousiasme. De B.U.B. bruist van levenslust. Dat kan hooghartig klinken, maar het is een vaststelling die we hier dagelijks aan den lijve ondervinden. Wij zijn bijna klaar voor de verkiezingen. We kunnen u nu reeds zeggen dat we binnen een zeer korte tijdsspanne met onze échte campagne gaan beginnen. Startschot in maart, afspraak in mei!

De B.U.B. komt voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers op in Brabant (met zijn verschillende districten), Antwerpen, Oost-Vlaanderen,Limburg en Namen. Dat is énorm veel voor een jonge, beginnende partij. Daar ligt ons dan ook de uitdaging. Ware het niet geweest door de tomeloze inzet van talloze mensen, dan hadden we vandaag niet gestaan waar we ons thans bevinden: aan het begin van een politiek avontuur, één dat we graag samen mét u willen beleven.

Wat zagen we ondertussen in het binnenland gebeuren? Soetkin. De zangeres die ex-lid was van het NSV (vandaag nog te “bewonderen” in Leuven) Was ze fout? Wie zal het zeggen? Iederéén maakt fouten, en men moet zich inderdaad als land duidelijk distanciëren van alles wat naar extreem-rechts ruikt, zeker als het om een manifestatie gaat van Europees belang: het Eurosongfestival. Nochthans had de nu gewraakte zangeres in haar groep eerder verklaard dat het nummer van de groep (in een verzonnen taal) de “eeuwige taalstrijd in België” oplost. Ze lijkt dus wel degelijk een andere koers te bewandelen, wat uiteraard zeer positief is. Zoals we aanhaalden: Iedereen begaat jeugdzonden. Wat echter niet door de beugel kan is de manier waarop bepaalde Vlaams-nationalisten nu komen zeggen dat “flamingantisme weer eens geassocieerd wordt met extreem-rechts”. Hoezo, heren: U bent er zelf verantwoordelijk voor! Of gaat men straks de Belgischgezinden ervan beschuldigen om de collaboratie en het 70 punten-programma te hebben uitgevonden?

Waar we eveneens niet voor verantwoordelijk gesteld kunnen worden is de ronduit belachelijke kiesregeling voor Brabant. Brussel-Halle-Vilvoorde-Leuven, Brussel-Halle-Vilvoorde Frans en Waals-Brabant waren al drie districten. Onder druk van de hypernationalistische CD&V en de N-VA is nu ook Brussel-Halle-Vilvoorde-Leuven gesplitst in Brussel-Halle-Vilvoorde…en Leuven. Nu nog Brussel-Halle-Vilvoorde splitsen en we zitten met vijf- vijf!- kiesdistricten in één provincie. In de Middeleeuwen waren we bij wijze van spreken nog beter af, met één Hertog! Mensenlief, maak toch gewoon één kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde-Leuven-Waver-Nijvel, of beter: Brabant, zoals er ook één voor Limburg of Luik is. Kan het nog ingewikkelder dan vandaag?

Transparant bestuur komt er niet met de huidige politici, een verfoeilijk systeem dat naar apartheid neigt des te meer. Ondertussen is het proces tegen het VB wellicht definitief afgevoerd. Waarom ook niet? De andere partijen zijn even hypocriet (hypocrieter?) en taalracistisch, ze moeten nu niet komen klagen. Wij werken alleszins door.

ParseError thrown

syntax error, unexpected 'new' (T_NEW)