21 JULI 2007: BELGIE LEEFT !

21 JULI 2007: BELGIE LEEFT !

Onze nationale feestdag was opnieuw een gigantisch succes. Bijna 200.000 personen hebben zich naar Brussel verplaatst om de eedaflegging in 1831 van de eerste Koning der Belgen, Leopold de Eerste, te herdenken. Ook de Belgische Unie heeft aan het feest meegedaan in Brussel en Brugge. Vele Belgen hebben ons herkend en ons gefeliciteerd. Wij danken hen allen van harte !

Zeer zielige prestaties daarentegen van onze huidige eerste minister, Guy Verhofstadt, en vooral van de formateur, Yves Leterme. Ze wisten niet eens wat men exact viert op 21 juli, volgens een shockerende reportage van de RTBF. Ongetwijfeld wisten ze dat er een band was met de onafhankelijkheid van België. Dat mogen we toch hopen althans. België moet de enige natie ter wereld zijn waar de “leiders” niet eens de betekenis van hun eigen nationale feestdag kennen. Een echt schandaal dat de B.U.B. al verschillende keren heeft aangeklaagd. In Antwerpen heeft de flamingantische burgemeester, Patrick Janssens, het zelfs niet noodzakelijk gevonden om de nationale feestdag te herdenken… Is het geen tijd om op te houden uw stem te geven aan onwetenden die ons mooi land wensen te besturen zonder het te kennen?

Ondertussen zit de vorming van de regering in het slop. Hoe kan het ook anders? De stellingen zijn zo radicaal tegengesteld aan elkaar dat een oplossing bijna onmogelijk is te vinden. Nochtans is en blijft de oplossing simpel: voor andere leiders kiezen, België unitair maken met provinciale decentralisatie, de taalwetten behouden en een actieve politiek van tweetaligheid voeren. Zonder miskleunen aan de macht zal dat zeker lukken en zullen de Belgen gelukkiger worden !

De laatste opiniepeiling van juli 2007 toont nogmaals aan dat minstens 75% van de Belgen het land willen behouden, ook al was de vraag nu of ze wilden dat “het land één bleef”, wat dubbelzinnig is aangezien “één” kan geassocieerd worden met “unitair”.

Waar wachten we eigenlijk op om dit land ook effectief weer één te maken of bestaat onze democratie alleen voor de separatisten?