belgischeunie@unionbelge.be

FEDERALISME NEKT RECORD VAN BELGISCHE SPORTER – LE FEDERALISME DETRUIT LE RECORD D’UNE SPORTIVE BELGE

FEDERALISME NEKT RECORD VAN BELGISCHE SPORTER – LE FEDERALISME DETRUIT LE RECORD D’UNE SPORTIVE BELGE

B.U.B. EIST HERFEDERALISERING SPORT

Dat het taalfederalisme absurd is, wisten we al, maar door het verhaal van de Belgische atlete Nafi Thiam (18) wordt het systeem helemaal krankzinnig. De Naamse is haar wereldrecord vijfkamp bij de junioren (4.558 punten) na anderhalve maand al kwijt omdat in de atletiekzaal te Gent geen dopingcontroleur aanwezig was. Aangezien de controle niet binnen de gestelde termijn plaatsvond, weigert de internationale atletiekbond (IAAF) het record te homologeren.

Vermits de wedstrijd in Gent plaatsvond was de “Vlaamse” gemeenschap verantwoordelijk voor de dopingcontrole, die volgens de internationale regels dezelfde dag moest plaatsvinden. Maar er was op zondag 3 februari 2013 toen het Belgisch kampioenschap plaatsvond geen enkele controleur van de “Vlaamse” gemeenschap te bespeuren. Een Franstalige controleur kon wel gevonden worden, maar die mag niet op zogenaamd “Vlaams” grondgebeid optreden… De controle die een dag later door de “Franse” gemeenschap werd uitgevoerd is volgens de regels van de internationale atletiekbond niet geldig zodat wel het Belgisch record overeind blijft, maar niet het wereldrecord.

Dit is een totaal absurde situatie, die volledig te wijten is aan het door flaminganten en wallinganten gewilde taalfederalisme. De B.U.B. eist dan ook dat sport onmiddellijk geherfederaliseerd wordt zodat er in België nog maar één ministerie van sport overblijft. Het kan niet dat politici die in hun leven nog niets zinnigs hebben gedaan en ons vooral veel geld kosten het talent van onze Belgische jeugd fnuiken. Dit wijst op de totale incompetentie van deze particratie om ons meertalig land te regeren.

 

ParseError thrown

syntax error, unexpected 'new' (T_NEW)