HEBBEN WE DE VRT NOG NODIG?

Op 15 november 2005, Dag van de Dynastie, werd op het programma “Terzake” van de VRT de vraag gesteld of we de Koning nog nodig hebben. Het is niet de eerste maal dat het Vlaams-nationaal establishment via haar propagandakanaal deze vraag stelt. Het valt wel op dat het steeds dezelfde vraag is en dat andere vragen systematisch worden geweerd.

Want kan men zich niet evengoed afvragen waarom we in België federalisme nodig hebben? Om ruzie te maken en het belastinggeld te verspillen? Waarom hebben we 6 regeringen en 6 parlementen nodig? Waarom 60 ministers en 600 parlementariërs? Waarom gewesten? Waarom driedubbele administraties per gewest? Waarom zouden we, als er geen koning meer zou zijn, een president nodig hebben? Heeft België nood aan nog meer politici?

Allemaal vragen die de zender waarvoor alle Belgen mee betalen niet wil of mag stellen. Maar ze mag wel die ene vraag stellen of de Koning wel nuttig is. Ja, ze mag dat omdat België een democratie is en dat al 175 jaar. Maar mag de B.U.B. dan eens op de VRT komen? Of mogen, meer algemeen, de Belgisch-gezinden, die met minstens 2,5 miljoen zijn, ook eens vragen komen stellen op hun zender, laat staan antwoorden geven?

Mogen we dan, nu we toch bezig zijn, ook eens vragen wat het nut is van de VRT? Of de VRT wel nodig is terwijl die functie evengoed door een commerciële zender kan worden vervuld, des te meer nu ze toch een belangrijk deel van de bevolking discrimineert en zo haar eigen statuten overtreedt? Waarom dienen de Belgen nog te betalen voor Vlaams-nationale propaganda die ze geenszins gewild hebben?

Allemaal goede vragen. Alleen zal de VRT ze wel nooit stellen. Daarom doen wij het.