belgischeunie@unionbelge.be

De opmars

De opmars

De opmars
Zo’n 2.000.000 Euro, zoveel mocht het Vlaams Blok- bij gratie van de Belgische Staat – opsoeperen aan haar laatste kiescampagne. Over transfers gesproken. En volgens een peiling van Le Soir zit het VB nu aan 20% van de stemmen, meer dan de oude, krakende CD&V die zichzelf niet overleven zal.

Het VB die partij die de kiezer vertelt “te zeggen wat hij denkt”, de partij van wie de bonzen gaan dineren met mensen als Le Pen of op fascistische herdenkingen in het buitenland te vinden zijn. De grootste Nederlandstalige partij in Brussel ook. Een stad die het wil vervlaamsen. U weet wel dat er voor elke verkiezing de laatste 10 jaar gezegd werd dat “ze” wel achteruit zouden gaan. Na de verkiezingen zagen we steevast dronkemannen in een (Antwerpse?) kroeg “eigen volk eerst” scanderen. “Het Blok” had weer eens gewonnen. Wat zullen de VB-ers lachen met hun tegenstanders, die zo dom zijn om hen steeds opnieuw in het verdomhoekje te duwen en hen zo in hun geliefkoosde spel te steken: (uit) zelfverdediging. En zeer gevaarlijke tegenstanders van het VB zijn natuurlijk de extreem-linksen. Een zootje ongeregeld dat wel af en toe iets kapotslaat en die niks beter te zeggen hebben dan dat het blok fascisten zijn, die door het communisme moeten bestreden worden. Is het VB een fascistische partij? Daarop kan het antwoord alleen “ja” luiden. Niet door haar programma, maar wel door haar ontstaansgeschiedenis, structuur en finaliteit.Om het eens met het Britse kwaliteitsblad ‘The Guardian’ te zeggen: a group almost
equally hostile to immigrants, the EU and French-speaking Belgians (een groepering evenzeer vijandig tegenover immigranten, de EU en Franstalige Belgen)

Karel Dillen had niet alleen baat bij het Cordon Sanitaire, omdat hij wist dat de partij vanuit een underdogpositie zou groeien, hij wist ook dat dit de partij beschermde van de gehate parlementaire democratie. Of om het met Koen Dillen (familie van) te zeggen: “Wij willen een autoritaire staat waar recht en orde heerst”. Het VB had – en heeft wellicht nog steeds- een paramilitaire vleugel (VMO

Het VB heeft ook een geheime dienst:Kosmos. Niet mis voor een “democratische” partij. De partij ontstond eind jaren ’70 door een samenraapsel van alle Vlaams-conservatieve en neo-nazistische krachten. Na ’89 brak ze- mede door de toenemende migratie- definitief door. Op leuke stickers kan je nu lezen dat een ‘Vlaamse buurt (een) veilige buurt’ is. Vlamingen, zo heet het, zijn het uiteraard over alles eens. Het moet zijn dat onze politici erg aan hun postjes gehecht zijn. Anders hadden ze allang nationale partijen opgericht teneinde beter met het Vlaams Blok te kunnen concurreren. De eis ‘Vlaamse onafhankelijkheid’ wordt door hén gesteund, zij zijn schuldig voor het –voor het VB- vruchtbaar klimaat van wantrouwen. Overigens willen we onze collega’s van het Pallieterke hier bedanken omdat ze hun riooljournalisten al enkele artikels over ons lieten schrijven. Alle publiciteit is immers welkom, nietwaar. Misschien is er hier zelfs te hard van leer getrokken tegen het VB. Zij zijn immers de slachtoffers van het politiek-correcte establishment (snif), niet? Misschien zullen ze stemmen verliezen, als we ervan gaan houden.