Beste wensen

Beste lezer, bij deze wensen we u Prettige feestdagen en mijn beste wensen voor het Nieuwe Jaar. 2004 Is weer bijna voorbij en ’t is weer een jaar geweest.

De ‘onverwijlde’ splitsing van BHV is nog steeds geen feit en DHL wees ons allemaal op de tekortkomingen van ons federalisme, iets wat de Belg. Unie reeds twee jaar geleden zegde.

De Kroonprins haalde uit naar het naar het separatisme. Blijkbaar vonden sommigen dat de fameuze “vrije mening” in dàt geval weer niet opging. Twee maten en twee gewichten…

Voor het eerst kende België ook “assymetrische regeringen”, verschillend op federaal en regionaal niveau. En zowaar ook –zij het zeer tijdelijk- haar eerste, vrouwelijke premier. Het meest belangrijke feit is echter de blijvende, ongelooflijke opmars van extreem-rechts. De traditionele partijen kunnen het niet stoppen, daar ze het belangrijkste wapen, namelijk pleiten tégen de splitsing van België, niet gebruiken. Zo lopen ze nu allen van zwarte zondag naar zwarte zondag met als enige verweer… de punten van radicaalrechts –separatisme en nationalisme- overnemen. Je hoeft geen politoloog te zijn om te weten dat je zo steeds gaat verliezen.

Het is onze taak als Belgen, maar ook als democraten, om het separatisme te blijven bestrijden en –desnoods als enige wat nu al het geval is- de eenheid van België te blijven verdedigen. We weten dat we het bij het rechte eind hebben en dat we een stem kunnen –en zullen- geven aan al die landgenoten (recente peilingen spreken van 80 tot 90%) die niet willen dat hun land verdwijnt.

Volgend jaar bestaat België 175 jaar. Langer dan Duitsland, Polen, Italië, Noorwegen Ierland, Luxemburg en heel Oost- en Zuid-Oost-Europa. Lang niet slecht voor een staat die onze tegenstanders “kunstmatig” noemen…